Vildsvinsjakt

Vildsvinshägn

2015-11-20 14:56 #0 av: fridaas

Tanken är att vi ska ha Hiko som vildsvinshund bl.a. Men vi vill testa honom i hägn först för att se hur han reagerar och beter sig.
Finns det någon här inne som har koll på om det finns något hägn i Småland? Helst i jönköpings- eller Kronobergs län.

Och har du någon gång släppt din hund i hägn, hur gick det isf?

Anmäl
2015-11-21 12:07 #1 av: AktivaSiri

Jag har släppt i hägn på en mässa, det gick väl sådär. Första mötet med vildsvin, de var roliga så länge de gjorde utfall. När de la sig ner tappade hon intresset. De som skötte hägnet sa att det blir lite dumt när vildsvinen är vana vid hundar. Att det troligen hade fungerat bättre för henne med vilda som vill springa iväg eller fortsätter med utfall.

http://fredskog.dk/pages/traening-av-hund.phphttp://www.mamimajakt.se/index.htm är två hägn som är i krokarna i alla fall. En bit att köra. Osäker på om det finns något i småland eller kronoberg.

Medarbetare på jakthundar
Driver företaget AktivaHunden.se.

Anmäl
2015-11-24 19:55 #2 av: fridaas

#1 det är lite det vi också känner att det kan vara dumt om grisarna har vant sig vid hundar allt för mycket och då bara lägger sig ner t.ex. så gör de ju inte i det vilda direkt. Men samtidigt vill vi ha en bild av hur han kommer gå på dem, så att han inte är alldeles för skarp.

Mamima har jag hört talas om tidigare, så eventuellt blir det ett besök hos dem, det är inte allt för långt att åka för oss och kan vara en rolig dagsutflykt också.

Men först ska grundlydnaden in i hunden, just nu funkar bara sitt och ligg, inkallning vet han inte alls vad det är så fort man lämnar gräsmattan.

Anmäl
2015-11-24 23:06 #3 av: AktivaSiri

Tycker ni resonerar helt rätt! :)

Medarbetare på jakthundar
Driver företaget AktivaHunden.se.

Anmäl
2015-12-08 13:48 #4 av: Taxelina1

På Mamina byts grisarna ut med jämna mellanrum.

Det är ett trevligt hägn med olika svårighetesgrader. Och Göran Persson är kul att skälla igång sej på. På Mamima kan du också låna passande skyddsväst till hunden.

Det finns även ett nytt hägn i Almunge där man kan testa på älg och björn nu. Dit ska vi eventuellt i mellandagarna ett helt gäng.

Anmäl
2015-12-09 22:08 #5 av: AktivaSiri

Det med mamina lät ju bra! Tror det är en stor fördel att grisarna byts ut lite då och då!

Medarbetare på jakthundar
Driver företaget AktivaHunden.se.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.