Övrigt

Behöver hjälp att identifiera hjort (död/halväte).

2015-12-24 12:56 #0 av: Maleficum

Tänkte jag skulle fråga här också om någon vet vad det kan ha varit för hjortar vi sett idag. Bild och mer beskrivning finns på vilda djur i fokus (#0 ) då jag sitter vid sjukt segt internet just nu tar det tyvärr lite för lång tid att ladda upp bilder.

Den var väl i storlek av en älgkalv och benen såg väldigt "älgiga ut" men såg ut att vara en vuxen individ och de levande vi såg var inte älgar.

De kändes lite för små för att vara kronhjort men har aldrig sett dovhjortar med så mörkt grå päls. Vi såg dem i Anneröd (Bihuslän) i Sveriges nordligaste spontana bokskog. Stod tyvärr inget på naturreservat skyltarna om vad för hjortar man kunde tänkas få se.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2015-12-24 13:03 #1 av: [peter54]

Jag skulle tro att det är ett dovvilt att döma av storlek och färg. Såg du någon svans? Dovvilt har en rejäl svans, omkring 25 cm lång, medan kronvilt bara har en kort stump högt upp mot ryggslutet.

Medarbetare på Reptiler iFokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.