Övrigt

Vad gäller?

2016-03-12 18:22 #0 av: Fluffinen

Kanske är jag korkad som ställer denna fråga, men jag hittar ingen information om detta. Jag undrar nämligen vad kräver man ifrån hunden för att den ska få jaga? 

De regler jag hittar om när man vill jaga med  hund rör om hur hunden ska förhålla sig till jakten, men hittar inte vad för krav hunden har för att få delta i jakt. Måste till exempel en hund genomgå ett jaktprov för att få användas till jakt? Behöver hunden vara renrasig för att få användas i jakt? 

Jag kommer få hem en blandrashund mellan flatcoated retriver(mamma renrasig, pappa 70% ungefär), golden retriver o lite springel spaniel. De är alltså till största del fågelhund och jag och sambon har intresserat oss för jakt och skall börja ta jägarlicens snart, vi skulle då självklart vilja jaga fågel med våran hund, men vad är det som gäller för att hunden ska få det? 

Anmäl
2016-03-16 22:06 #1 av: AktivaSiri

Det enda som krävs är ju att man har tillgång till jaktmark på ett eller annat sätt. Samt förhåller sig till jakttider och andra regler som gäller jakten. Finns inga krav på hundarna i sig.

Så det finns inget man måste göra med hunden utan det är fritt fram att jaga.

Medarbetare på jakthundar
Driver företaget AktivaHunden.se.

Anmäl
2016-03-17 07:42 #2 av: fridaas

Sen är det ju bra att ha en vardagslydnad på hunden, som att den kommer på inkallning t.ex.
Nu vet jag inte så mycket om fågeljakt, då vi inte jagar fågel, men jag hade övat apportering med hunden innan jag börjar jaga med den om det är en apportering ni tänkt använda den till vill sägs..

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.